Siirry sisältöön

Kalastaminen Repovedellä

Repoveden kansallispuiston järvillä saa kuka tahansa kalastaa onkimalla sekä pilkillä ilman mitään erillisiä lupia. Viehekalastus vaatii valtion kalastonhoitomaksun suorittamisen.

Kalastonhoitomaksu

Jokaisen muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64-vuotiaan on maksettava kalastonhoitomaksu. Vuoden 2016 alusta voimaan tulleella, aiemman kalastuksenhoitomaksun ja läänikohtaisen luvan korvannella, Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla lähes koko maassa. Valtio kerää kalastonhoitomaksua kalastajien ja kalavesien hyväksi. 

Kalastonhoitomaksu ei oikeuta vapakalastukseen kaikilla vesillä. Maksun maksaneet kalastajat eivät voi kalastaa rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastuskieltoalueet löydät Kalastusrajoitus.fi -palvelusta. Myös useamman vavan vetouisteluun tarvitaan erillinen lupa.

Hanki kalastusluvat heti: eraluvat.fi

Osakaskunnat

Vuohijärven ja Repoveden vesistö kuuluvat Kinansaaren osakaskuntaan. Tihvetjärvi ja Tervajärvi ovat Hevosojan osakaskunnan vesiä.