Talvinen Repoveden kansallispuisto lumoaa vastakohdillaan. Saatat kokea sinisen ja violetin värjäämässä maisemassa viipyilevän auringon, yön syvän pimeyden ja linnunradan, kuuran ja kuutamohanget, narskuvan lumen ja nipistelevän pakkasen. Toisaalta, Repovesi voi myös koetella vierastaan heittämällä niskaan räntää ja lähes veitsellä leikattavaa harmautta sekä äärimmäistä pimeyttä. Oli niin tai näin, mieli saa metsästä rauhan ja viimeistään kodan kaminan loisteessa tai eräkämpän saunassa päätät tulla uudestaan.

Reitit ja kunnossapito 

Lähtökohtaisesti Repoveden kansallispuistossa ei ole talvikunnossapitoa. Tästä huolimatta Repovedellä voi talvella liikkua erittäin monipuolisesti. Puiston läpi kulkee huoltoura, joka toimii talvella oivallisena talvikävelyreittinä tarjoten vasta-alkajallekin helpon pääsyn hienoihin maisemiin. Huoltouraa ei ole merkitty maastoon. 

Lumikengillä ja suksilla liikkuville Repovedestä avautuu aivan toinen maailma, jota kesällä ei pääse kokemaan millään tavoin. Lumikengillä seikkaileville on erikseen merkitty sinisin ja punaisin kuitunauhoin kaksi Saarijärven sisääntulosta alkavaa rengasreittiä. Näiden kautta pääsee myös Kirnunkangaan laavulle, joka on suosittu talvinen kohde. Metsäsuksilla liikuvien kannattaa huomioida Repoveden maastonmuodot ja suunnitella reitti huolella etukäteen. 

Arvaamaton luonto

Talvisessa metsässä on syytä huomioida muutamia erityispiirteitä. Suositut ja paljon kuljetut reitit saattavat olla liukkaita alku- ja lopputalvesta silloin kun sääolosuhteet sahaavat sateiden ja pakkasten välissä. Sydäntalvella puihin kerääntyvä tykkylumi voi kaataa tai katkaista isojakin puita. Talvella päivä on lyhyt ja pimeys tulee nopeasti, muista siis ottaa mukaasi lamppu sekä kunnolliset tulentekovälineet sytytyspaloineen.

Repoveden lampien tai järvien jäille menemistä ei suositella. Repoveden vesissä on runsaasti lähteitä ja pohjavirtauksia, jotka yhdistettynä vaihteleviin talviin ja sääolosuhteisiin voivat yllättää kokeneenkin liikkujan. Jos varoituksesta huolimatta lähdet jäille, muista ottaa mukaan pelastautumisvarusteet. 
Kuljet luonnossa aina omalla vastuulla.