Siirry sisältöön

Kymijoen melontareitit

Kymijoki tarjoaa retkimelojalle huikeita mahdollisuuksia. Helppokulkuisena ja helposti saavutettavana melontakohteena Kymijoki on yksi nopeammin kehittyviä retkimelontakohteita Suomessa. Eteläisestä sijainnista huolimatta Kymijoessa on pitkiä täysin erämaisia jokipätkiä, joissa ihmiset pääsevät nauttimaan villistä luonnosta.

Palvelemme melojia vuokraamalla kanootteja, kajakkeja ja soutu- sekä kumiveneitä. Järjestämme tarvittaessa kuljetuksen lähtöpisteeseen ja noudon loppupisteestä. Järjestämme myös opastettuja melontaretkiä. Tiedustelut Seikkailuviikari Oy Kari Niemi puh. 0500 862 862

Kultaankoskien eteläpuolella Katitniemessä sijaitseva majoituskohde on keskeisellä paikalla reitin varrella. Kohteessa voi majoittua mökissä, kodassa tai laavulla. Lisäksi saunomismahdollisuus. Majoitus on ostettavissa kalustovuokrauksen, kuljetuspalvelun ja/tai opastettujen retkien yhteyteen. Tiedustelut Prokajak Oy Marko Raatikainen puh. 0500 703 155 ja Seikkailuviikari Oy Kari Niemi

Yhteistyökumppanimme järjestävät reitin varrella Kultaankoskella ohjattuja kalastusretkiä. Ruotsinpyhtäällä sijaitsevalla Kukuljärvi on yksityinen kalastuskohde jossa on istutettu mm. kirjolohia. Kalastusluvat ja tiedustelut Fishventures Oy Niko Lehtola puh. 050 3548 595

Inkeroinen-Ahvenkoski-reitti

Kokonaispituus 56,9 km

Melontakartta ja reittiesite: Kymijoen  Pyhtäänhaaran melontareitti

Reitti alkaa Inkeroisten lauttarannasta  ja jatkuu alavirtaan valittua reittiä pitkin. Kymijoen retkimelontareitti on ns. virkistysmelontareitti, jossa reitti on jaettu pääosin noin 5-6 kilometrin mittaisiin melontaetappeihin. Kokonaispituus reitillä on n. 57 kilometriä ja sen läpimelomiseen voi käyttää 2-3 päivään. Reitin varrella on useita huollettuja taukopaikkoja sekä matkailupalveluita. Kymijoen suuret virtaamat mahdollistavat mielekkään melomisen alavirtaan.

Mikäli suunnitteilla on kahden päivän (yksi yö) melontaretki niin oivallinen majoituskohde on Kultaankoskien alapuolella sijaitseva ProKajakin taukopaikka (kts. kartta). Kohteessa on mökissä majoitustilat 6:lle (?). Lisäksi yöpyä voi laavulla. Myös sauna ja kota löytyy kohteesta. Kahden yön retkelle sopivia etäisyyksiä ovat Inkeroinen – Ahvio (Kuovinkallion taukopaikka), sekä toinen etappi Ahvio – Antinranta. Näissä kohteissa suositellaan telttamajoitusta. Kaikissa kohteissa on polttopuut. Lisäksi ProKajakin majoituskohteessa on juomavettä. ProKajakin kohteessa tulee huomioida myös se, että se toimii koskenlaskuretkien taukopaikkana, joten siellä saattaa olla myös muita retkeilijöitä.

Melontaetappien pituudet

 • Inkeroinen – Huhdanniemen laavu 3,9 km
 • Huhdanniemi – Susikosken laavu 6,2 km
 • Susikoski – Ahvion laavu 5,6 km
 • Ahvio – Kultaan laavu 5,2 km
 • Kultaa – ProKajak (majoitus) 2,9km
 • Kultaa – Hirvivuolteen säännöstelypato 6,9 km
 • Hirvivuolle – Hirvikoski 5,8 km
 • Hirvikoski – Antinranta (uimaranta) 5,7 km
 • Antinranta – Paaskoski (säännöstelypato) 9,7 km
 • Paaskoski – Ahvenkoski (uimaranta) 7,9 km

Reitillä olevien taukopaikkojen määrä

5 kpl palveluvarustuksella varustettuja kohdetta.

Reitillä olevat koskialueet

5 vapaata koskialuetta ja yksi padottu koski (Hirvivuolle). Lisäksi alueella on useita pienempiä virta-alueita.

Reitillä olevat kantotaipaleet

Reitillä on kaksi säännöstelypatoa jossa joutuu kanoottia kantamaan. Kantomatka molemmissa kohteissa on lyhyt. Koskien ohittaminen kanoottia kantamalla on mahdollista.

Reitillä olevat nähtävyydet

 • Kaikki vapaat koskialueet
 • Kuovinkallion näköalapaikka
 • Valkmusan luonnonsuojelualue
 • Strömforsin ruukkialue
 • Savukosken silta

Reitin pituus

Kokonaispituus 56,9 km Paaskosken kautta ja 54,8 km Strömforsin kautta

Soveltuvuus

Reitti soveltuu suurimmalta osin kaikentasoisille retkimelojille. Reitillä on kaksi melontakokemusta vaativaa koskea. Nämä ovat: Ahvionkosket ja  Hirvikoski. Näillä alueilla kokemattoman melojan on syytä tutustua koskiin etukäteen. Molemmat kosket pystyy ohittamaan myös kanoottia kantaen.

Retken arvioitu kesto

Avokanootilla 2 henkilöä meloen keskimäärin 2-3 vrk. Kajakilla 1-2 vrk