Siirry sisältöön
175,00 € / vrk
Varaa

Vietä yö puussa kauniissa suomalaisessa järvimaisemassa maailmanperintökohde Verlan aluella – Tentsile Experience Puiden kansa on huikea elämys alkuperäistä metsässä oleskelun kokemusta etsivälle matkailijalle. Aikojen alusta lähtien metsä on ollut suomalaisille äärimmäisen tärkeä luonnon elementti: metsät ovat tarjonneet turvaa, suojaa ja ravintoa, ja niiden avulla on hankittu elantoa. Nykyinen tutkimustieto vahvistaa sen, minkä suomalaiset ovat aina tienneet: metsä on ollut meille aina hyvin tärkeä paikka rauhoittua, ja päivittäinen metsässä oleilu virkistää todistetusti kehoa ja mieltä. Tentsile Experience Puiden kansa vie takaisin metsään ja palauttaa osan tästä ihmisen yhteydestä metsään. 

Puiden kansa on ystävyksille, pariskunnille ja perheille tarkoitettu, ainutlaatuinen ja ekologisesti kestävä Tentsile Experience -tuotepaketti, joka tarjoaa tilaisuuden irrottautua arjesta ja ottaa suora yhteys luontoon. Puiden kansa sijoittuu maailmanperintökohde Verlassa luonnonkauniiseen paikkaan, yläjuoksulle kuuluisan kalliomaalauskallion lähimaastoon, Kymijoen huikeisiin maisemiin ja ympäristöihin. Varaa nyt ainutlaatuinen luontoseikkailu Suomeen kauneimmilla seuduilla.

Tentsile Experience on ekologinen majoitus seikkailua ja luonnon rauhaa sekä uudenlaista, ekologista matkailutuotetta etsiville. Yö metsän keskellä puiden varaan nostetussa majoituksessa on hieno ja monelle uudenlainen kokemus, joka kuuluu suomalaiseen sielunmaisemaan olennaisesti. Metsän äänet ja kirkas pohjoinen yötaivas luovat yöpymiselle runolliset puitteet – tämä on koettava omin aistein!

Tentsile Experience Ecocamp

Tentsile Experience Ecocamp (TEC) Verlassa koostuu useammasta eri Tentsile-puumajoitteesta. Jokaisen Tentsilen voi varata erikseen, ja majoittujien yhteiskäytössä ovat Verlan uittotupa, tulipaikka, telttasauna ja kuivakäymälä. Uimaranta on matala, ja kirkkaat puhtaat vedet kutsuvat pulahtamaan. Vanhalla tukkijätkien uittotuvalla sekä leiritulen äärellä tapaat muita puiden kansalaisia ja vietät ikimuistoisia iltoja.

Itse Tentsilet on sijoitettu yhteiskäytössä olevien rakennuksien ja leiripaikkojen läheisyyteen mutta kuitenkin niin, että jokaisella Tentsilella on oma rauha. Saunaan on vain lyhyt kävelymatka, ja tuotepaketti sisältää henkilökohtaisen saunavuoron.

Tentsile Experience -tuotteet ovat pienen ekologisen jalanjäljen matkailutuotteita, jotka kunnioittavat ja arvostavat upeaa luontoa ja ympäristöä. Tuotteiden sisällöt ja niihin liittyvät aktiviteetit on suunniteltu kestävästi, lähtökohtina luonnonmukaisuus ja ekologisuus. Ecocampissä noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita ja kaikki myytäviin tuotteisiin liittyvä toiminta on läpinäkyvää – kysy meiltä lisää, jos haluat tietää yksityiskohtia Ecocampista tai Tentsile-majoittautumisesta. (TÄSSÄ LINKKI KONTAKTISIVULLE, ehkä jopa suoraan sähköpostiin?)

Maailmanperintökohde Verla

Verla on Kouvolan alueella sijaitseva YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon maailmanperintökohde. Alueella sijaitsee Verlan vanha puuhiomo ja paperitehdas, ja ruukkimiljöö on erittäin hyvin säilynyt. Jo ennen teollisuuden rakentamista tukkeja uitettiin Verlan kosken läpi Kymijoen varrella sijainneisiin sahoihin. Kymijoen ja Kouvolan vesistöt luovatkin tehdasalueelle upeat ja luonnonkauniit puitteet.   

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon sopimus maailman kulttuuri- ja luonnonperinnön suojelemiseksi astui voimaan vuonna 1972. Suomi liittyi sopimukseen 1987, ja tähän mennessä sopimukseen on sitoutunut 191 valtiota. 

Verla liitettiin maailmanperintöluetteloon vuonna 1996. Liittämisen kriteereinä nähtiin, että Verlan puuhiomo ja pahvitehdas sekä tehdasalueen asutus ovat hyvin säilyneitä esimerkkejä Suomen maaseudulle syntyneestä paperi- ja pahviteollisuudesta 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa.

Majoittuminen sisältää

 • Oma Tentsile
 • Uniikki ecocampin sijainti
 • Kaunis luonnonranta, jossa pystyy uimaan kirkkaan puhtaassa vedessä
 • Verlan uittotupa kokoontumiseen ja muiden puuihmisten kanssa hengaamiseen
 • Yhteinen tulipaikka
 • Saunavuoro
 • Yhteinen Kuivakäymälä

Mitä tarvitset mukaasi

 • Makuupussit
 • Evästä
 • Pyyhkeet saunomiseen

Varaaminen ja check-in

Tentsilet ovat varattavissa vain online-järjestelmästä ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa-nappia klikkaamalla. 

Tentsile on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 14:sta lähtöpäivän klo 12:een. Tarkemmat toimintaohjeet toimitetaan varaajalle tilauksen jälkeen saapuvassa erillisessä varausvahvistuksessa.

Siisteys ja roskat

Vuokralainen on vastuussa Tentsilen, sen ympäristön sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä ja kunnosta. Tentsilet tulee olla puhdistettu huolellisesti käytön jälkeen.

Tentsile Experience Ecocamp noudattaa roskatonta retkeilyä. Jätteet on vietävä keräysastioihin joko tehdasmuseolla tai seuratalolla. 

Muita lisätietoja

 • Sauna sijaitsee noin 400 metrin päästä leiristä. Varaus sisältää 1,5 tunnin yksityisen saunavuoron. Saunavuoro varataan erikseen.
 • Leirin ranta on matala ja vesi erittäin puhdasta ja kirkasta.
 • Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja Tentsile Experience Ecocampissa.