Siirry sisältöön

Sisäänkäynnit ja ajo-ohjeet

Sisäänkäynnit ja ajo-ohjeet
[]

Repoveden kansallispuistoon on kolme varsinaista sisääntuloa. Näiden lisäksi Repovedelle monesti tullaan myös vesitse Hillosensalmen suunnasta joko melomalla tai vesibussilla. Vesireitistä onkin monissa yhteyksissä puhuttu neljäntenä sisääntulona.

Lapisalmen sisääntulo

Lapinsalmi on Repoveden sisääntulosta suosituin ja siellä on runsaasti paikoitustilaa myös linja-autoille. Lapinsalmelta on helppoa laskea myös kanootti tai kajakki vesille, rantaan johtavan tien päästä löytyvät kanootti- sekä vesibussin laiturit. Lapinsalmelta löytyy alueen opaskartta ja infotaulut sekä kuivakäymälät. Lapinsalmelta voi lähteä kulkemaan joko riippusillan tai kettulossin suuntaan.

Ajo-ohje

Lapinsalmen osoite on Riippusillantie 55, Kunta on Kouvola ja postinumero 47910 Hillosensalmi. Tieltä 368 on hyvät opasteet Lapinsalmelle kääntyvään risteykseen.

Google-Kartalla: Lapinsalmen sisääntulo

Google Street View: Kääntyminen tie 368:lta Lapinsalmeen vievälle tielle

Lapinsalmen kioski

Lapinsalmen sisääntulossa on kioski, jossa voit nauttia kahvit, virvokkeita tai vaikkapa tilata kanootit. :)

Saarijärven sisääntulo

Saarijärvi on Repoveden pohjoinen sisääntulo, lisäksi se on maastopyöräilijöiden sekä kiipeilijöiden suosiossa. Kuismantien päästä, Saarijärven sisääntulosta löytyy myös Tervarummun Savottakämppä. Opastustaulujen ja kartan lisäksi sisääntulossa on kuivakäymälät. Paikoitustilaa on hyvin myös linja-autoille.

Ajo-ohje

Saarijärven sisääntulon osoite on Kuismantie 985, 52920 Voikoski. Kunta on Kouvola, entinen Valkeala. Jos navigaattorissa on valittuna lyhin mahdollinen reitti, jotkut mallit voivat yrittää ajattaa metsäautoteitä pitkin, jotka eivät ole ajokuntoisia. Saarijärven sisääntuloon on opasteet vasta Voikoskelta. Mouhun tietä käännytään Voikosken aseman (Voikoski as) suuntaan ja muutaman sadan metrin jälkeen vasemmalle, Kuisman kylään vievälle hiekkatielle. Hiekkatietä jatketaan melkein 10 kilometriä aivan tien loppuun asti.

Google-kartalla: Saarijärven sisääntulo

Tervajärven sisääntulo

Tervajärven sisääntulo sijaitsee Repoveden eteläosissa ja sinne pääsee Hevosojan kylän läpi kulkevan hiekkatien kautta. Tervajärven ranta sisääntulon lähellä on hiekkapohjainen ja sisääntulosta löytyy opasteiden lisäksi kuivakäymälät. Tervajärveltä on myös helppoa lähteä melomaan, rannassa on laskupaikan lisäksi myös kanoottilaituri. Lähin nuotiopaikka on Talas. Paikoitusalueella on tilaa useille autoille ja siellä on myös kääntölenkki linja-autoille.

Ajo-ohje

Tervajärven osoite on Kivisilmäntie 720, kunta on Kouvola. Tervajärvelle on opastus tieltä 369.

Google-kartalla: Tervajärven sisääntulo