Siirry sisältöön

Talviyö Repovedellä 18.-19.2.2020

Nappaa makuupussi kainaloon ja tule viettämään iltaa ja yötä Repoveden kansallispuistoon 18.-19.2.2020. "Talviyö Repovedellä" kokoaa talviretkeilystä kiinnostuneita saman nuotion äärelle, nauttimaan helmikuisesta luonnosta ja muiden retkeilystä kiinnostuneiden seurasta. Rakennetaan yhdessä leiri Repoveden kuusien keskelle, Valkjärven varausleirialueelle. Voit yöpyä joko omassa majoitteessa tai varata paikan puolijoukkueteltasta (paikkoja rajoitetusti,
sisältää kipinämikkovuoron aikuisille yöpyjille).

Illan aikana perehdytään talviretkeilyn perusteisiin, kuten majoittautumiseen ja itsensä huoltamiseen niin käytännössä kuin hyvien vinkkien kautta. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta talviretkeilystä, mutta kylläkin jonkin verran henkilökohtaisia varusteita sekä halua oppia uutta!

Mukana järjestelyissä mm. Repoveden kansallispuisto/Metsähallitus, KSAO, SeikkailuViikari ja Eränen.

Tapahtuma soveltuu

Tapahtuma soveltuu perusterveille, retkeilyn ja ulkona yöpymisen perusteet hallitseville aikuisille sekä nuoremmille aikuisen huoltajan mukana.

Tapahtuma on päihteetön. Jätäthän myös lemmikit kotiin.

Maksuton bussikuljetus

Maksuton bussikuljetus kaikille ennakkoon ilmoittautuneille. Ilmoittautumisaikaa on ma 10.2.2020 klo 24 saakka. Voit yöpyä omassa majoitteessa tai varata paikan puolijoukkueteltassa. Varaa paikkasi puolijoukkueteltasta viimeistään ma 10.2. mennessä. Paikkoja on rajoitetusti, voit varata paikan itsellesi (sekä mahdollisille vastuullasi oleville lapsille). Jos tulet paikalle omin kyydein ja yövyt omassa majoitteessa, ilmoittautumista ei tarvita.

Tapahtuman aikataulu

klo 13 Bussi Kouvolan rautatieasemalta.
klo 14 saapuminen Saarijärvelle, josta 2 km:n patikointi Valkjärven varausleiripaikalle. Lumikenkiä, suksia tms. ei tarvita. Ensimmäiseksi pystytämme leirin, teemme tulet, haemme vettä ym. 
n. klo 17 omatoiminen ruokailu
Illan aikana perehdymme talviretkeilyn perustaitoihin, kuten tulien tekoon, ruokailuun, varusteiden ja itsen huoltamiseen sekä muihin talvisessa yöpymisessä tarvittaviin taitoihin. Lumitilanteen mukaan on mahdollisuus testata lumikenkiä, metsäsuksia, ahkioita ym. leirin läheisyydessä.
klo 23 alkaen yörauha nukkuville, puolijoukkueteltoissa kipinämikkovuorot (aikuisille) jatkuvat läpi yön
AAMULLA omatoiminen aamupala, leirin purku, yllätysohjelmaa, paluu kävellen Saarijärvelle (2 km)
BUSSI Kouvolaan lähtee klo 11.

OTA MUKAAN kaikki varusteet, joita arvelet tarvitsevasi talviseen maastossa yöpymiseen. Varustevinkkejä löydät esimerkiksi osoitteesta luontoon.fi:

Ota mukaan ainakin

 • rinkka
 • lämmin makuupussi (talvimakuupussi tai lämmin kolmen vuodenajan pussi)
 • makuualusta (solumuovinen tai ilmatäytteinen + solumuovinen)
 • retkikeitin ja siihen sopivaa polttoainetta sekä kattilat
 • tarvitsemasi ruoat
 • ruokailuvälineet: muki, aterimet, lautanen
 • termospullo
 • lämmin kerrasto tms. sekä villasukat nukkumista varten
 • otsalamppu ja varaparistot
 • vessapaperia
 • pyyhe