Siirry sisältöön

Tervajärven kierros miellyttävä rengasreitti maasto- ja retkipyöräilijöille. Reitti on helppo, mutta korkeusvaihtelut huolehtivat siitä, että hiki tulee. 

Reitti lähtee Tervarummusta Saarijärven sisääntulosta, kiertää Tervajärven itäpuolelta aina Tervajärven sisääntuloon jatkuen Kivisilmäntietä Kuutinkanavan kautta Kuismantielle ja sieltä sitten palaa takaisin Tervarumpuun.

Reitti kannattaa kiertää myötäpäivään, jolloin pääsee nauttimaan ehkä hieman pitemmistä laskuista. Toki myös välille mahtuu Repovedelle ominaisia rankkoja nousujakin. Yleisesti reitillä tulee olla tarkkaavainen erityisesti jyrkissä laskuissa.  Vastaan voi tulla monenlaista kulkijaa.

Tervarummusta Lojukosken ja Sulkusalmen kautta Tervajärven sisääntuloon reitti on sekoitus polkua ja metsätien pohjaa. Painotus on kuitenkin polkumaisella huoltouralla, jota on ajettu mönkijällä. Tervajärven sisääntulosta Kuutinkanavan kautta takaisin Tervarumpuun reitti on hiekkatietä. Välille mahtuu useita nousuja ja laskuja. Jotkut laskuista voivat olla vaarallisia korkeaksi nousevien nopeuksien ja mahdollisten vastaantulevien autojen takia.