Siirry sisältöön

Rauhallisessa salmessa, laineiden kimalluksessa. Hiljaisuuden rikkoo ylitse lentävän kaakkurin kaakatus. Repoveden kansallispuisto on täydellinen järvimelonnan päiväkohde. Reitit kulkevat miellyttävissä kapeissa salmissa ja saarien lomassa, joten nähtävää on paljon. Lisäksi monet Repoveden parhaimmista nähtävyyksistä ovat saavutettavissa helposti.

Reitin pituus: 7 km

Reitti alkaa Kuutinlahden melontatukikohdasta. Ensimmäinen nähtävyys on Kuutinkanava. Tämän jälkeen matka jatkuu Kuutinlahtea takaisin Ruskiasalmen läpi kohti Lapinsalmen riippusiltaa. Löppösenluolla voi yrittää tiirailla kalliomaalauksia vesiltä. Matkan varrella voi rantautua Katajavuoren juurella ja kiivetä Kuutinraput näköalatasanteelle. Matka jatkuu tämän jälkeen Lapinsalmen riippusillalle. Eväät ja makkarat voi paistaa Lapinsalmen tulipaikalla tai avoimessa kodassa. Paluu takaisin Melontatukikohtaan. Välineiden luovutuksen jälkeen voi vielä valloittaa Mustalammin vuoren.

Käytettävä aika: 6h
Soveltuvuus: Aloittelijat ja hieman harrastaneet, ryhmät.
Vaativuus: Helppo
Opastus: Reitti on omatoiminen. Halutessasi voit tilata melonnan alkuun alkuopastuksen tai ottaa oppaan mukaan koko reissulle.
Omat varusteet: Hattu, vesipullo, kamera vedenpitävässä pussissa, eväät.

Nähtävyydet

Palvelut ja huomiot

  • Majoituskohteet
  • Tulipaikat
  • Juomavesikaivo Kuutinkanavalla
  • Majoituskohteissa ja tulipaikoilla on kanoottilaiturit
  • Kuutinlahti, Repovesi, Kapiavesi ja Tihvetjärvi ovat moottoriveneilijöiden aluetta. Erityisesti Kapiavedellä kannattaa kannattaa olla varovainen. Vesibussi peräaaltoineen liikennöi Kuutinlahdella, Repovedellä ja Kapiaveden alussa Lapinsalmella. 

Saavutettavuus

Saarijärven sisääntulo: (pohjoinen): Patikointia 3 km Kuutinlahden melontatukikohtaan Kuutinkämpälle.

Lapinsalmen sisääntulo: Patikointi Lapinsalmelta 5 km Kuutinlahden melontatukikohtaan Kuutinkämpälle. Reitin voi aloittaa myös omalla melontakalustolla Lapinsalmen sisääntulosta. Kanootteja ja kajakkeja on myös mahdollisuus tilata Lapinsalmelle Karilta numerosta 0500 862 862 (SeikkailuviiKari Oy).

Kaluston ja oppaan varaaminen

Kanoottit ja kajakit sekä oppaan saat varattua kätevästi online-järjestelmästä Kuutinlahden melontatukikohdasta.

Kartat

Tulostettavat kartat (PDF) löydät Kartat-osiosta