Siirry sisältöön

Repovesi on järvimelonnalle oiva alue ja joet ovat harvassa. Kivisilmän kierros luo poikkeuksen sääntöön tarjoamalla noin 1,5 km mittaisen kiemurtelevan Hirvenpääjoen. Virtausta joessa ei juurikaan havaitse, mutta fiilis on mainio. 

Reitin pituus: 21 km

Reitti alkaa Kuutinlahden melontatukikohdasta ja keula suunnataan kohti Ruskiasalmea. Ensimmäinen nähtävyys on Löppösenluola kalliomaalauksineen. Maalauksia voi tarkastella vain vesiltä. Tämän jälkeen jatketaan rantoja myöntäillen etelään kohti Lapinsalmen riippusiltaa. Riippusillaan tulipaikalla voi rantautua ja pitää ensimmäisen tauon.

Riippusillalta reitii jatkuu Kapiavettä kaakkoon. Ketunlossin ohituksen jälkeen saavutaan Määkiijän tulipaikalle Määkijän varauskodan viereen ja täytetään juomavesivarastot. Tässä kohtaa on päätettävä siitä, haluaako majoittua kansallispuiston tulipaikalla vaiko teltassa ilman avotulta.

Määkijästä jatketaan matkaa kohti Tihvetjärveä. Vasemman käden puolelle jää Sikoniemen vanha uittokämppä (ykstyisalue). Saavutaan Tuuhansalmelle, josta avautuu näkymä Tihvetjärven itäiseen osaan. Kivisilmä siintää Kaakossa. Kivisilmän tulipaikka on hieman katveessa, mutta sen kanoottilaituri on sillan läheisyydessä ja tulipaikka heti metsässä.

Sillan alituksen jälkeen avautuu keulan edessä hieno Luujärvi itään. Kivisilmä on nimensä mukaisesti kivistä aluetta, joten melojan kannattaa pitää varansa pohjakosketusten kanssa. Hirvenpäänjoen suisto eli Joenniemi löytyy kaakosta (Kommentti: Joenniemessä on kuulopuheiden mukaan hyvä teltta paikka, mutta varmaa tietoa ei ole, -Sami). Hirvenpääjoki on noin 1,5 kilometrin mittainen leppoisasti läpi Hirvenpäänsuon kiemurteleva jokipätkä. Joki on paikoittan matala ja mutapohjainen.

Hrvenpääjoen jäätyä taakse, alkaa paluumatka. Paluumatkalla kannattaa koukata vielä Erkinsaarten kautta, jos vaikka sieltä löytyisi hyvä uimapaikka. Erkinsaarilta matka jatkuu pohjoiseen Ottajapajan saarten länsipuolitse Tuuhansalmen kautta takaisin Kapiavedelle. Matkan päätteeksi kannattaa vielä käydä piipahtamassa Kuutinkanavalla tutustumassa entisajan uittoränniin.

Lopuksi kalusto siistittynä takaisin tukikohtaan ja kotimatkalle. Mikäli innostusta riittää, kannattaa Mustalamminvuori valloittaa patikoiden. Näkötornista avautuu Repovesi kaikkiin ilmansuuntiin.

Käytettävä aika: 2 pv, 1 yö
Soveltuvuus: Aloittelijat ja hieman harrastaneet.
Vaativuus: Helppo
Opastus: Reitti on omatoiminen. Halutessasi voit tilata melontatukikohtaan alkuopastuksen tai oppaan mukaan koko reissulle.
Omat varusteet: Yliyön retkeen soveltuvat varusteet vedenpitävissä pusseissa esim. rinkkaan pakattuna, ruokaa, päähine, vesipullo, kamera vedenpitävässä pussissa. Kengiksi kannattaa valita kevyet helposti riisuttavat jalkineet. Vaelluskenkiä kannattaa meloessa välttää turvallisuussyistä.

Nähtävyydet

Palvelut ja huomiot

  • Majoituskohteet
  • Tulipaikat
  • Juomavesikaivo Kuutinkanavalla
  • Majoituskohteissa ja tulipaikoilla on kanoottilaiturit
  • Kuutinlahti, Repovesi, Kapiavesi ja Tihvetjärvi ovat moottoriveneilijöiden aluetta. Erityisesti Kapiavedellä kannattaa kannattaa olla varovainen. Vesibussi peräaaltoineen liikennöi Kuutinlahdella, Repovedellä ja Kapiaveden alussa Lapinsalmella. 

Saavutettavuus

Saarijärven sisääntulo: (pohjoinen): Patikointia 3 km Kuutinlahden melontatukikohtaan Kuutinkämpälle.

Lapinsalmen sisääntulo: Patikointi Lapinsalmelta 5 km Kuutinlahden melontatukikohtaan Kuutinkämpälle. Reitin voi aloittaa myös omalla melontakalustolla Lapinsalmen sisääntulosta. Kanootteja ja kajakkeja on myös mahdollisuus tilata Lapinsalmelle Karilta numerosta 0500 862 862 (SeikkailuviiKari Oy).

Kaluston ja oppaan varaaminen

Kanootit saat varattua kätevästi online-järjestelmästä Kuutinlahden melontatukikohdasta.

Kartat

Tulostettavat kartat (PDF) löydät Kartat-osiosta