bg
Siirry sisältöön
Alkaen 60,00 € / vrk

Määkijän kota sijaitsee kauniilla paikalla niemennokassa Kapiaveden rannalla ja on loistava yöpymispaikka lapsiperheille. Kodalta on vain pari sataa metriä suositulle Ketunlenkille. Ketunlossin kautta Lapinsalmen pysäköintialueelle on matkaa noin puolitoista kilometriä ja syksyllä 2019 valmistuvalle Lapinsalmen sillalle noin kaksi kilometriä.

Kodan tyyppi, piha ja ranta

Hirsikota (25 m2) on rakennettu vuonna 2010. Kodassa on istumatilaa noin 20 henkilölle ja yöpymistilaa penkeillä viidelle henkilölle (tarvittaessa mahtuu myös lattialle). Kodan alue on aidattu, ja pihapiirin käyttö kuuluu varaukseen. Ilman varausta pihapiirin käyttö ei ole mahdollista. Kodalla ei ole omaa rantaa, mutta yleisen tulipaikan ranta on kodan vieressä pienen mäen alla. Hyvä luonnonranta uimiseen koko perheelle. Rannassa on myös kanoottilaituri.

Sijainti

Kota sijaitsee Kapiaveden rannalla noin 1,5 km päässä Lapinsalmen ja noin 2 km päässä Tervajärven pysäköintialueelta. Kodalta on lyhyt matka sekä Kaakkurinkierrokselle että Ketunlenkille. Kodalle ei ole kulkuoikeutta maitse moottoriajoneuvolla.

Varustelu

 • Kamiina (kodan lämmitys ja ruoan valmistus liedellä)
 • Tuhkalapio ja -laatikko
 • Liiteri, pätkittyä polttopuuta ja kirves
 • Puulaatikot, 2 kpl
 • Pihalla tulisija ja pöytäpenkit
 • Kahvi- ja teepannu
 • Iso ja pieni kattila (erikseen sisä- ja ulkokäyttöön), paistinpannu, pannunalunen
 • Pesuvati tiskeille, puhdas- ja likavesiämpäri, vesikauha
 • Harja ja rikkalapio, ulkoharja, lumilapio
 • Esteetön umpisäiliökäymälä (ei-kompostoiva, wc-paperia kannattaa ottaa mukaan)
 • Kaivo kodan välittömässä läheisyydessä

Kodan varaaminen ja käyttö

Kota on varattavissa ympäri vuoden. Kodan voi varata vain online-järjestelmästä, ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa-nappia klikkaamalla. Mikäli haluat varata useita kohteita, lisää kaikki kohteet ensin ostoskoriin ja siirry maksamaan vasta sen jälkeen.

Kota on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 14:stä lähtöpäivän klo 10:een. Vuokralainen saa mennä kodalle vasta silloin, kun varausaika alkaa.

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimista lähetetään varausvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat avainkaapissa kodan seinällä, ja ohjeet käyttöön ja ongelmatilanteissa toimimiseen ovat avainkaapin vieressä. Vuokraajalle lähetetään varatun kohteen avainkaappiin kulloinkin voimassa oleva PIN-koodi tekstiviestinä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon muutama tunti ennen vuokra-ajan alkua.

Vuokralainen on vastuussa avaimesta koko varauksensa ajan. Avain tulee palauttaa heti vuokra-ajan päätyttyä samaan avainkaappiin, josta se otettiin käyttöön. Palauttamatta jääneestä avaimesta peritään ehtojen mukainen korvaus.

Loppusiivous ja roskat

Vuokralainen on vastuussa kodan ja pihapiirin siisteydestä, ja paikat on siivottava huolellisesti käytön jälkeen. Repovedellä noudatetaan roskatonta retkeilyä, joten kansallispuistossa ei ole jätteiden keräysastioita. Jokainen vastaa omista jätteistään tuomalla ne pois maastosta.

Käytössä on esteetön umpisäiliökäymälä, jonne ei saa laittaa biojätettä. Tulisijassa voi polttaa vähän paperia ja pahvia sytytykseen (EI alumiinivuorattuja tai metallia sisältäviä materiaaleja). Poltettavia roskia ei saa jättää seuraaville asiakkaille riesaksi. Kodalle ei myöskään saa jättää mitään ruoka-aineita.

Lue lisää roskattoman retkeilyn periaatteista ja retken suunnitteluvinkeistä: www.luontoon.fi/roskatonretkeily

Lemmikkieläimet

Kotaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Kansallispuiston alueella lemmikkieläimet on aina pidettävä kytkettyinä kiinni.

Huomioitavaa

Tupakointi sisällä on kielletty.

Matkapuhelinten kuuluvuudessa on katvealueita. Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus omalta operaattoriltasi. Jos puhelin ei kuulu, hakeutuminen muuta maastoa korkeammalle avoimelle paikalle ja/tai puhelimen SIM-kortin poistaminen hätäpuhelun ajaksi voi auttaa asiaan. Matkapuhelimien kuuluvuus

Palvelut ja kartat

Repoveden sertifioidut kansallispuisto-oppaat tarjoavat ympäristökasvatuksellisia ja seikkailullisia ohjelmia, ja kansallispuiston yhteyistyöyritykset tuottavat monipuolisesti luontomatkailupalveluita ja vuokraavat liikkumisvälineitä.

Repoveden palvelut: https://www.luontoon.fi/repovesi/palvelut/yhteistyotahot

Telttasaunapalvelu: https://repovedenkansallispuisto.fi/fi_FI/categories/6-palvelut/products/13-eranen-telttasaunapalvelu-varauskodille

Kartat: https://www.luontoon.fi/repovesi/kartatjakulkuyhteydet ja https://www.retkikartta.fi/

Virtuaalimatka Repovedelle: https://www.visitrepovesi.fi/

Perustietoa ja ajankohtaisia asioita: https://www.luontoon.fi/repovesi

Ehdot

Muista tutustua ehtoihin ennen varausta.

Perustiedot

Kohde0Repoveden kansallispuisto
Lomakohteen tyyppi:Kota
Asuinpinta-ala:25 m²
Rakentamisvuosi:2010

Ominaisuudet

Pihan kuvaus:aidattu piha-alue pienen mäen päällä, tulisija ja pöytäpenkit
Ranta:järvi
Rannan kuvaus:luonnon ranta, joka sijaitsee kodan alapuolella yleisen tulipaikan vieressä, rannalla kanoottilaituri, soveltuu hyvin uimiseen myös lapsille

Välimatkat

Lapinsalmen sisääntulo2 km
Kulku Ketunlossin kautta.
Tervajärven sisääntulo3 km
Saarijärven sisääntulo9 km

Tiedustelut

Repoveden kansallispuisto / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358400718248
Y-tunnus: 2363958-7
Kauppias
Repoveden kansallispuisto / Repovalkea Oy
info@tervarumpu.fi
+358400718248
Y-tunnus: 2363958-7

Tervarummun Retkipuoti sisältää usean eri kauppiaan tuotteita, joita voit kerätä samaan ostokoriin ja maksaa lopuksi kortilla, verkkopankilla tai laskulla yhdellä maksusuorituksella. Jokainen kauppias toimii itsenäisesti ja tuotteiden tilaukset sekä maksut kulkevat aina suoraan asiakkaan ja kauppiaan välillä. Myös tiedustelut aina suoraan kauppiaalle. Kaupassa on myynnissä myös eri kauppiaiden ryhmäostotuotteita, joiden saatavuus riippuu minimimäärän toteutumisesta. Tutustu Tervarummun kaupan ehtoihin.

© Repovalkea Oy / Tervarumpu

Takaisin ylös